QUÈ ÉS?

Tot el que et cal saber sobre aquest projecte

Pantalla Global, un projecte obert

Del 25 de gener al 28 de maig de 2012, el CCCB presenta l'exposició Pantalla Global, mostra basada en el llibre homònim de Gilles Lipovetsky i Jean Serroy, comissaris de l'exposició juntament amb Andrés Hispano,que explora el poder de les pantalles a la societat actual.

Aquesta exposició és la segona fase d'un projecte que va començar el passat 1 d'octubre amb l'activació de la plataforma virtual. Els primers objectius i desafiaments van ser donar a conèixer el treball d'incubació del projecte expositiu, aportar idees, textos i bibliografia sobre el tema i aconseguir una participació activa dels usuaris mitjançant l'enviament de vídeos.

La segona fase de Pantalla Global, que comença amb la inauguració de l'exposició presencial, permet conciliar camp i contracamp –l'exposició i la contraexposició–, a més del repte implícit en la versió digital que, sense allunyar-se de les tesis curatorials, no es limita a una simple transposició de la posada en escena física. El gènere exposició requereix un llenguatge propi en els mons virtuals.

La convocatòria de recepció de peces audiovisuals resta oberta durant la presentació de la mostra i mentre durin les seves itineràncies

Tot el que cal saber sobre el projecte

 

Tornar

Com funciona la visita virtual?

Pantalla Global planteja una visita virtual per un paisatge on l'usuari es pot moure, jugar i descobrir per si mateix els apartats temàtics que constitueixen la mostra: història, política, esport, publicitat, excés, vigilància i joc. Aquest món constitueix una metàfora dels elements que formen l'exposició presencial, materialitzats en dos terrenys infinits i contraposats: el camp i el contramp. En el camp, interactuant en cada apartat, l'usuari pot descobrir vídeos, textos i enllaços que permeten aprofundir en el contingut de l'exposició. En el contracamp es mostraran els vídeos enviats pels contribuïdors.

 

Per tal d'accedir a la visita virtual de Pantalla Global només cal que et descarreguis el pluggin gratuït de UNITY. Un cop instal·lat ja tindràs accés a la visita virtual de Pantalla Global.

 

Navegació automàtica: Si entres per primera vegada a aquest món virtual el mode de navegació és automàtic. Seràs conduït a través d'un itinerari que segueix la seqüència de pantalles disposada pels comissaris. Comptaràs amb dues opcions per avançar i retrocedir per navegar a la pantalla anterior i següent, així com accedir al contracamp.

 

Navegació manual: En qualsevol moment pots canviar a l'opció de navegació manual prement algun dels comandaments que serveixen per navegar lliurement per aquest paisatge:

 

 

Tornar

lES APLICACIONS DE MÒBIL

LA la secció Aplicacions mòbil trobaràs el que necessites per descarregar totes les aplicacions que s'han generat al voltant de l'exposició. De moment hi ha l'aplicació per a Iphone i Ipad «L'altre costat» pensada per ser emprada a l'espai de Pantalla Joc de l'exposició física. Ben aviat també hi haurà disponible la versió per a Iphone i Ipad de la visita virtual

 

Tornar